editie 7 | Buiten Zinnen

Buiten Zinnen

Bij de kunstwerkplaats KipVis in Vlissingen wordt sinds 2013 in de openbare ruimte een Kunstpark gerealiseerd. Jaarlijks wordt de collectie uitgebreid. Inmiddels zijn we zes edities verder waarbij een beeld is achtergebleven in het park. Omdat het park ontstaan is aan de Willem Klooslaan en de ondertitel heeft ik ben een god in ’t diepst van mijn gedachten is het nu tijd geworden om dichters aan het woord te laten voor editie 7.

Het tonen van gedichten in het straatbeeld heeft een lange geschiedenis, maar mondt meestal uit in het plaatsen van een tekst op een gebouw of op een tegel in het straatoppervlak. Omdat het Kunstpark Vlissingen een beeldenpark is willen we voor deze editie dichters uitnodigen waarvan het werk een beeldend element heeft, of beeldend kunstenaars die zich ook van taal bedienen. Of dichters die in samenwerking met beeldend kunstenaars een bijzonder plan ontwerpen.

Voor editie 7 hebben we de beschikking over restdelen natuursteen. Deze willen we graag gebruiken als basismateriaal voor een dichterlijke ingreep in het park. Wat we van de dichter / kunstenaar vragen is een autonoom kunstwerk voor het kunstpark waarvan een (dichterlijke) tekst de basis vormt.

Bij iedere editie hebben omwonenden invloed op de keuze van het ontwerp. We worden graag uitgedaagd door een voorstel dat buiten gebaande paden treedt.

Informatie voor deelname aan “editie 7 Buiten Zinnen” is vóór 1 november 2021 aan te vragen via kodejonge@zeelandnet.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *