zevende editie | Anna de Bruyckere & Tamara Dees

Buiten Zinnen

Voor de editie zeven van het kunstpark is dit prachtige boekje gemaakt.
Anna de Bruyckere (dichter) heeft op ons verzoek speciaal voor het kunstpark een gedicht gemaakt. Tamara Dees (beeldend kunstenaar) heeft naar aanleiding van dit gedicht drie ontwerpen gemaakt.
De ontwerpen zullen op 9 juli in de kunstwerkplaats KipVis tijdens een feestelijke bijeenkomst worden gepresenteerd. Omwonenden en belangstellenden kunnen hun voorkeur kenbaar maken door middel van het invullen van de stemkaart. Die zit in voornoemd boekje.
Vanaf 28 juni is dit boekje met het werk van de Bruyckere en Dees bij aankoop van een boek in boekhandel ’t Spui gratis verkrijgbaar. De stemkaart kan ter plekke worden ingeleverd in boekhandel ’t Spui of op zaterdag 9 juli op kunstwerkplaats Kipvis.
Zie voor het programma verder op.

Achtergrond editie zeven | buitenzinnen

Tussen de Sloeweg en de Willem Klooslaan zal dit jaar een nieuw kunstwerk worden toegevoegd. Zes edities gingen hieraan vooraf en deze zevende keer zullen woord en beeld centraal staan.

Het tonen van gedichten in het straatbeeld heeft een lange geschiedenis, maar mondt meestal uit in het plaatsen van een tekst op een gebouw of op een tegel in het straatoppervlak. Omdat het Kunstpark Vlissingen een beeldenpark is hebben we voor deze editie een dichter uitgenodigd die samen met een beeldend kunstenaars een bijzonder plan gaat ontwerpen.

De onthulling van het beeld zal plaatsvinden op 15 oktober.

De dichter die het woord neemt is dus Anna de Bruyckere:
©foto Marcel Kentin

Anna de Bruyckere (Middelburg, 1987) is schrijver, performer en filosoof. “Sinds de millenniumwisseling schrijf ik poëzie. In 2020 verscheen mijn poëziedebuut ‘Voor permanente bewoning‘ bij uitgeverij Cossee in Amsterdam. De bundel werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs en de Zeeuwse Boekenprijs. Bij Cossee zal ook mijn eerste roman verschijnen, ‘Ceremonie’ (verwacht zomer 2023). In 2018/9 was ik stadsdichter van Middelburg.”
“Na verschillende andere eenakters, solo en in groep, ontstond in 2020 ‘Rimpelingen: brieven uit Zeeland‘ – avondvullend muzikaal verteltheater met componist en musicus Christian Blaha over oud zijn en de verhoudingen tussen oud & jong in coronatijd. Ook maakte ik met Christian een audio-installatie voor het Watersnoodmuseum (2021), onder de titel ‘Dat verhaal ken je toch?’”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.